black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Wat verwachten van de huishoudhulp tijdens een winterse prik?
13 januari, 2021
Deel via:

De winterlandschappen die door de sneeuwval zijn ontstaan, worden door velen aanzien als iets moois. Toch zorgt dit vaak voor hinder. Het is moeilijk om met eigen vervoermiddelen tot het werk te geraken en het openbaar vervoer kan worden verstoord. Koude temperaturen zorgen voor onaangename werkomstandigheden. Wat kunt u van uw huishoudhulp verwachten als het koud is?

Wees begripvol

Wees begripvol als de huishoudhulp een beetje laat is. In het geval van uitzonderlijke omstandigheden (plotse sneeuwval) kan het zijn dat uw huishoudhulp niet tot bij u raakt. In elk geval zal u uiteraard op de hoogte worden gebracht.

Zorg voor een aangename temperatuur om in te werken

Minimaal 16°C. Plan om de thermostaat zo in te stellen dat de verwarming aan blijft als uw huishoudhulp thuis komt werken. Zorg ervoor dat de huishoudhulp toegang heeft tot lauw of warm water om zijn of haar werk te verrichten.

Schoonmaken aan de buitenzijde van uw woning, even uitstellen

Het schoonmaken van de buitenkant van uw huis, zoals het schoonmaken van de ramen aan de buitenkant, is niet toegestaan. Denk aan alternatieve taken zoals bedden verschonen, wassen, strijken, koken,... Het ruimen van sneeuw en/of het zouten van toegangen is ook geen taak van de huishoudhulp.

Ook nu, ventileren (Covid-19)

Tijdens deze periode van COVID-19 is het belangrijk om de kamers regelmatig te luchten, 10 minuten per uur of om de 2 uur, zelfs als het buiten koud is. Gelieve de kamers te verluchten voor dat uw huishoudhulp aan de slag gaat.

Bedankt om mee te zorgen voor het welzijn van onze collega's.

    TRIXXO Nieuws

    Bekijk ook deze artikels