black decorative triangle
TRIXXO Exxtra

Assistentie voor budgethouders

Goedgekeurd door de Belgische Overheid

TRIXXO Exxtra

Erkend platform in deeleconomie

Wij zijn een erkend platform betreffende deeleconomie. Je kan via ons jouw naasten inzetten en vergoeden voor de dagelijkse zorg. Deze vergoeding is belastingvrij. Door onze erkenning zorgen wij voor de facturatie naar de budgethouders, de uitbetaling naar de assistenten en bieden we een gepaste verzekering voor de assistenten. Mij registreren

Hoe werkt TRIXXO Exxtra?

Exxtra biedt bijstand in de regeling tussen VAPH en de budgethouder enerzijds, en regelt de samenwerking tussen de budgethouder en de assistent anderzijds. Periodiek bezorgen budgethouder en assistent aan Exxtra een opdrachtbevestiging met vermelding van uitgevoerde taken, uurtarief (vrij te bepalen, in onderling overleg), en aantal gepresteerde uren. Exxtra regelt de factuur aan de opdrachtgever, evenals de betaling van de assistent. Eenmaal per jaar bezorgen we een fiscale fiche aan de uitvoerder.

We vragen een kleine tussenkomst voor deze hele regeling, aangerekend op de factuur van de budgethouder. Hiervoor krijg je in ruil administratie, fiscale attesten & verzekering.

Heb je graag meer informatie? Download hier onze brochure.

Voordelen van TRIXXO Exxtra

Voor de budgethouder:

  • Wij zoeken een geschikte assistent.
  • Administratief wordt alles geregeld en ben je in orde.
  • Exxtra-facturen kunnen via je PVBudget/PABudget door VAPH worden betaald.
  • Lage kost Exxtra.

Voor de assistent:

  • Administratief wordt alles geregeld.
  • Fiscaal ben je in orde. Je mag als particulier tot 6.340€ per kalenderjaar verdienen. Deze inkomsten zijn onbelast. Wij bezorgen een fiscale fiche voor je inkomsten uit het deeleconomie-platform Exxtra.
  • Je bent verzekerd tijdens je werkuren.
  • Je wordt vergoed om een familielid te helpen, zonder hier belasting op te betalen.
Via welke weg kan ik TRIXXO Exxtra contacteren?

Contactgegevens:

Groenstraat 6, 3730 Hoeselt
Telefoon: 0471 66 11 39 | Mail: exxtra@trixxo.be

Welke taken kunnen in deze setting worden uitgevoerd?

Kleine klussen, boodschappen, hulp bij vervoer, administratieve ondersteuning, hulp bij koken, hulp in het huishouden, poetsen van de wagen, kinderoppas, blijven slapen bij zorgbehoevende,… Het aanbieden van medische hulp valt niet binnen dit kader.

Wie mag deze diensten als assistent wel/niet uitvoeren?

In principe kan elke belastingplichtige (18+) particulier assistent zijn.

Bij mensen die een uitkering genieten zijn hier echter voorwaarden aan verbonden die we graag toelichten.

Wat als ik reeds een assistent heb?

Prima! Wij bezorgen jou een overeenkomst, die aan het VAPH kan voorgelegd worden om onze samenwerking te erkennen. We bezorgen de budgethouder en de assistent een opdrachtbevestiging, die periodiek ingevuld aan Exxtra wordt teruggestuurd, zodat wij alles administratief, financieel en fiscaal correct kunnen laten verlopen.

Trixxo quotes

Klanten aan het woord

Wendy Gielen

Dankzij "Exxtra" hebben wij iemand gevonden die zorgt voor dagelijks gezelschap voor mijn moeder. Ze zijn zeer behulpzaam en helpen je zeer snel!

Mireille Beke

Dankzij Exxtra is de ondersteuning die ik bied administratief in orde. Ik heb heel goede raad gekregen, en de uitbetalingen verlopen vlot. Bedankt!

Bart De Koster

Excellente service. Een vriendelijke medewerkster van Exxtra kwam aan huis om de samenwerking uit te leggen en om me te helpen met de administratie.

1/3