black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

1.200 nieuwe collega's voor TRIXXO Dienstencheques
04 oktober, 2021
Deel via:

Op 1 oktober namen we de huishoudkantoren Assist at Home en De Mangelaar over. Met deze twee nieuwe overnames geven we een stevige aftrap om onze ambitie van 2021 waar te maken, namelijk het jaar afsluiten met 10.000 huishoudhulpen.

1.200 nieuwe huishoudhulpen

Assist at Home en De Mangelaar waren onderdeel van de internationale groep ‘Vebego’ en behoorden met 22 kantoren, 1.200 huishoudhulpen, een 40-tal bedienden en zo’n 8.000 klanten tot één van de grote spelers op de dienstenchequemarkt. Toch besloten ze om hun dienstencheque-afdeling af te stoten.

Luc van de Voorde, Financieel Directeur Vebego België: “Vebego is werkzaam binnen de facilitaire dienstverlening. Denk aan schoonmaak bij bedrijven en instellingen, groenvoorziening, facility management en zorg. Onze ruim 34.000 medewerkers werken voor klanten in België, Duitsland, Nederland en Zwitserland. We willen onze organisatie verder specialiseren in deze B2B dienstverlening en hebben daarom besloten om voor onze particuliere schoonmaak een partner te zoeken. We hadden meteen een goed gevoel bij TRIXXO Dienstencheques. Voor hun is dienstencheques dé kernactiviteit. Ze zetten volop in op hun dienstverlening, een toffe werksfeer voor de huishoudhulpen met familiedagen, … en het meest belangrijk, een goede verloning. We wisten meteen dat onze klanten en huishoudhulpen in goede handen terecht kwamen.”

Frederik Braeckman, aandeelhouder en stichter van De Mangelaar: “Ondanks dat het verhaal van De Mangelaar stopt voor mezelf en dit emotioneel geen gemakkelijke beslissing was, ben ik ervan overtuigd dat deze keuze voor onze huishoudhulpen en bedienden de beste is op langere termijn. Met deze overname van TRIXXO, stappen de huishoudhulpen en bedienden nu in een financieel beter loonkader. Ik ben er ook van overtuigd dat alle medewerkers van de Mangelaar in een familiale en warme omgeving terecht zullen komen welke ze gewoon waren bij De Mangelaar. Dit was immers één van de troefkaarten van De Mangelaar waarom medewerkers fier waren om bij dit bedrijf te werken.”

10 000 collega’s

Alle bedienden, huishoudhulpen en klanten behoren vanaf 1 oktober tot de TRIXXO Groep. Dit met behoud van hun rechten en extra voordelen.

Operationeel Verantwoordelijke van TRIXXO Dienstencheques Vlaanderen, Stéphanie Dupont: “Met deze overnames versterken we ons kantorennetwerk in Limburg, Oost-Vlaanderen en Antwerpen en blijven bouwen op de lokale verankering van TRIXXO. Dit is voor ons erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat we de dienstverlening nog meer kunnen garanderen, bijvoorbeeld met het aanbieden van vervangingen. De overname heeft dus zowel voordelen voor de huishoudhulpen als de klanten.”

Volgens COO Louise Arimont zou TRIXXO Dienstencheques nog voor het einde van dit jaar een inkomen verschaffen aan 10.000 gezinnen, waardoor het bedrijf één van de grootste werkgevers in België is. “De dienstenchequesector is een moeilijke markt met kleine marges. Om op deze markt bestaansrede te hebben is groei echt essentieel. Door deze schaalvoordelen kunnen wij onze huishoudhulpen ook wat extra bieden, zo organiseren we elk jaar een familiedag. In 7 jaar hebben we ons bedrijf vervijfvoudigd en toch zijn we een echt familiebedrijf gebleven. Daar zijn we erg fier op!”

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels