black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

De barbecue schoonmaken, hoe doe je dat?
06 juni, 2020
Deel via:

De dagen lengen, het wordt warmer en de zomer is in zicht. De perfecte tijd om de barbecue van onder het winter stof te halen. Maar voordat je je lekkere kipspiezen of spekfakkels op de gril kan leggen heeft je barbecue eerst een grondige kuisbeurt nodig. Wij leggen je in 3 eenvoudige stappen uit hoe je de barbecue het best kan schoonmaken!

Het vet wegwerken

Meng een ruime hoeveelheid baksoda met water tot je een dik papje krijgt. Breng dat papje aan en laat het 10 minuten intrekken, vervolgens kan je het vet met een sponsje met water wegvegen. Als je recent nog gebarbecued hebt, kan je dit ook met een doorgesneden ui doen. Maar voor de eerste schoonmaak van de barbecue raden we de baksoda aan.

Olie op de grill

  Als je het vet verwijderd hebt, breng dan een laagje olie (olijfolie is mogelijk) aan op de grill. Zo gaat die veel langer mee!

  Afvalbakje

  Maak vervolgens het afvalbakje leeg. Haal de assen eruit en vergeet zeker niet de etensresten eruit te halen voor deze beginnen rotten en stinken. Doe dit natuurlijk alleen als de barbecue uit staat en afgekoeld is.

  Extra tip:

  Als je de grill echt niet proper krijgt leg hem dan in een grote bak met warm water en waspoeder. Als hij hier even in geweekt heeft, komen al het vet en aanbakresten onmiddellijk los.

  TRIXXO Nieuws

  Bekijk ook deze artikels