black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Drie collega's over de liefde voor hun job
09 oktober, 2021
Deel via:

“Wanneer mijn klanten tevreden zijn, geeft dat zoveel voldoening.”

Percy (42) werkt 38u per week via het TRIXXO-kantoor in Aarschot.

Hij heeft acht vaste klanten. “Ik ben afkomstig uit Peru, maar verbleef het grootste deel van mijn leven in Spanje. Daar werkte ik als magazijnier. Intussen woon ik al een tiental jaar in België. Hier ging ik voor het eerst aan de slag als huishoudhulp. Ik doe eigenlijk alles graag in huis: poetsen, koken en – vooral – strijken. Dat is mijn hobby! Soms krijg ik verraste reacties als ik vertel dat ik werk als huishoudhulp. Maar man of vrouw, dat is toch hetzelfde? Wij werken net zo goed, hoor! Vaak begin ik te poetsen als klanten op het werk zijn. Ik zie ze pas als ze ’s middags of ’s avonds thuiskomen. Voor ik dan naar huis vertrek, slaan we altijd even een praatje. Sommige klanten hebben nood aan een luisterend oor. Dan vertellen ze mij over hun leven en praten we over koetjes en kalfjes. Intussen beschouw ik sommige klanten als vrienden, dat is misschien wel het leukst aan mijn job.

Inge (45) werkt 27u per week via het TRIXXO-kantoor in Borgloon. Zij heeft een zevental vaste klanten.

Ik werkte in de kinderopvang, maar stuitte daar op een limiet van 19 werkuren per week. Daarom ging ik terug aan de slag als
huishoudhulp. Een aantal jaren geleden – toen mijn kinderen nog klein waren – deed ik dat ook al een tijdlang. Nu bepaal ik zelf, in samenspraak met TRIXXO, het aantal uren dat ik wil werken. Nog zo’n voordeel is dat ik nooit moet werken in het weekend en op feestdagen. Bovendien kan ik bij één aanspreekpunt, mijn vaste contactpersoon bij TRIXXO, terecht met al mijn vragen. Ik stond
ook ooit in de verkoop, maar had daardoor amper tijd voor mijn hobby: ik zing in een band. Buiten de vrijheid die deze job me nu biedt, vind ik vooral het menselijk contact ontzettend fijn. Mijn klanten zijn allemaal oudere mensen, daar heb ik specifiek om gevraagd. Vaak zijn ze wat eenzaam, dus ik neem altijd mijn tijd voor hen. Als ze zich niet goed voelen, bak ik al eens een lekkere pannenkoek of maak ik een kippensoepje. Dat doet hen zoveel plezier. Ooit werkte ik voor een demente dame. Toen ik een deuntje op de piano speelde, begon ze spontaan mee te zingen. Dat was erg ontroerend. Mijn job houdt dus zoveel méér in dan poetsen alleen.

Els (58) werkt via het TRIXXO-kantoor van Hoeselt 20u per week bij twee vaste klanten.

Na verschillende jobs, waaronder enkele jaren als bediende, vond ik het tijd om iets te doen dat ik écht graag doe. En laat dat nu net poetsen zijn. Toevallig hoorde ik dat er in de buurt iemand een nieuwe huishoudhulp zocht. Ik stuurde via Facebook een berichtje naar een meisje dat ik kende bij TRIXXO en een dag later was het al in kannen en kruiken. Ik vind het een enorm voordeel dat ik dicht bij huis werk, dat maakt het makkelijk te combineren met mijn gezinsleven. Maar als ik eerlijk ben: ik poets eigenlijk beter voor mijn klanten dan voor mezelf. Ik vind het gewoon zalig om ervoor te zorgen dat zij tevreden zijn. En geef nu toe: wat is er mooier dan een fris gepoetst huis met een boeket verse bloemen op tafel? Ik doe mijn job echt ontzettend graag. Het welkomstkaartje van TRIXXO steekt nog altijd in mijn portefeuille. Dat koester ik!”

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels