black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Hoe maak je het werk van je huishoudhulp aangenamer?
05 mei, 2020
Deel via:

Veel mensen hebben na een drukke werkdag geen tijd of zin om nog aan het huishouden te beginnen. De perfecte oplossing hiervoor? Een huishoudhulp die deze taken uit je handen neemt! Maar jijzelf kan het leven van een huishoudhulp ook gemakkelijker maken, wij leggen je kort uit hoe!

Duidelijke afspraken maken vooraf

Bespreek op voorhand even de wat je verwacht van je huishoudhulp. Laat weten wat ze wel en niet mag doen. Sommige taken zijn ook niet geschikt voor een huishoudhulp. Tuinonderhoud, gevaarlijk werk en voor dieren zorgen kan je zelf doen.

Degelijk materiaal

Niemand werkt graag met versleten materiaal, een huishoudhulp ook niet. Zorg daarom dat hij/zij voor elke klus het gepaste materiaal heeft. Denk bijvoorbeeld aan voldoende emmers en vezeldoeken, een aftrekker tot op schouderhoogte, een lichte en krachtige stofzuiger. Verstelbare strijkplank en een stoomstrijkijzer dat voldoende krachtig is.

Rookvrije omgeving

Een huis vol rook is geen fijne omgeving om in te werken, verlucht je huis genoeg voor je huishoudhulp komt en rook niet binnen als hij/zij er is. Dat is beter voor ieder zijn gezondheid.

Denk aan de temperaturen

10 graden is geen temperatuur om je ramen te lappen! Bedenk een alternatieve taak voor je huishoudhulp als het heel koud/warm is buiten.

Werkplanning

Je huishoudhulp is ook maar een mens, houd rekening met de hoeveelheid werk die je hem/haar geeft. Zet de belangrijkste taken bovenaan je lijstje zodat deze zeker gedaan zijn.

Nu weet je de belangrijkste punten om aan te denken, geniet van een goede samenwerking met je huishoudhulp.

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels