black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Oven schoonmaken
11 oktober, 2022
Deel via:

Met de koude temperaturen in aantocht is het tijd voor: hartige ovenschotels, ovenhapjes,... Dit zorgt jammer genoeg ook voor een vuile oven met aangekoekte restjes. Hieronder geven we je een handig stappenplan om je oven weer te laten blinken (met behulp van de TRIXXO schoonmaakproducten).

Je oven reinigen, een stappenplan

  1. Stap 1 - Haal de roosters en bakplaten uit de oven. 
  2. Stap 2 - Ovenplaat schoonmaken: Vul de bakplaat met een klein beetje water en natuurazijn. Zet vervolgens de ovenplaat 5 minuten in een voorverwarmde oven. De aangekoekte etensresten zullen losweken en je kan de plaat achteraf gewoon afvegen. Voor het dagelijkse onderhoud gebruik je de TRIXXO ontvetter.
  3. Stap 3 - Ovenrooster reinigen: Neem een grote bak warm water en doe er een geut afwasmiddel bij. Laat dit een 6-tal uren intrekken zodat het vuil goed kan losweken. Nog even over gaan met een vochtige doek en het rooster blinkt als nooit tevoren! Voor het dagelijkse onderhoud gebruik je de TRIXXO ontvetter.
  4. Stap 4 - Maak je oven kruimelvrij en reinig de binnenkant van de oven met de TRIXXO ontvetter.
  5. Stap 5 - Ovenruit schoonmaken: Maak de binnen- en buitenkant van de ovenruit terug zuiver met de glasreiniger van TRIXXO. 

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels