black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Poetsman Chris zweert bij de plumeau
07 juli, 2022
Deel via:

Voor Chris uit Nazareth begon het TRIXXO hoofdstuk 6 jaar geleden. Na een job van 22 jaar als arbeider bij een lichtkoepelproducent, was hij toe aan verandering. “Ik zag een reclamespot over TRIXXO Dienstencheques en meteen was ik verkocht. Ik meldde mij aan en nog de dag zelf had ik al mijn klanten”, zegt Chris. Hij heeft zich zijn stap nog geen moment beklaagd. “Poetsen is mijn passie. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Daarbij gebruik ik graag plumeaus. Daar heb ik mijn kenmerk van gemaakt.”

Chris is een van de ongeveer 140 mannelijke poetshulpen bij TRIXXO. Mannen die poetsen, het lijkt voor sommigen ongewoon. Maar dat begrijpt Chris niet goed. “Waarom zouden mannen niet even goed kunnen poetsen als vrouwen? Ik heb heel wat klanten en die zijn allemaal heel tevreden, ze zouden niemand anders willen. Ik zou hen niet kunnen missen en zij mij ook niet.”

Plumeaus als wondermiddel

Zowel thuis als voor zijn werk gebruikt Chris steevast een plumeau. “Dat vind ik werkelijk een wondermiddel. Het is perfect voor het afstoffen van meubelen. Vooral voor de bovenkant van kasten en deuren is het zeer effectief. En voor het afstoffen van houtsnijwerk is dit de beste manier. Je kan niet geloven hoeveel stof er uit zo een plumeau valt als je hem achteraf uitklopt.”

Ook in zijn eigen huis houdt Chris alles kraaknet. “Ik poets hier 8 uur per week, ik kan niet tegen stof en wanorde.” Maar het huis van Chris is om nog een andere reden een heel bijzondere plek. Zowel aan de binnenkant als rondom het huis ziet alles er op zijn zachtst gezegd ongewoon uit. “Ik verzamel graag dingen en ik hou van glamour en decoratie. Dat mag tot in het extreme gaan. Noem het gerust zelfs extravagant.”

Zelfportretten op het plafond

In de voortuin vallen meteen de planten op die, zoals de imposante buxussen aan de voordeur, in bijzondere vormen zijn geknipt. Als je door die voordeur wandelt sta je oog in oog met een levensgrote kunststoffen giraf. De gangdeuren zijn bekleed met wilde dieren die je aanvalslustig in de ogen kijken. Achter een van die deuren ligt het toilet. “Een 18-karaats gouden toilet,” vertelt Chris er vol trots bij. De muren in de woonkamer zijn gedecoreerd met 3-dimensioneel behang met cirkels die als je goed kijkt een spiegeleffect weergeven. Op het plafond herkennen we een levensgroot portret van Chris.

“Kom ook maar eens kijken naar mijn tuin,” zegt Chris uitnodigend. Overal waar je kijkt zie je ongewone dingen. Een groot houten paard, een Manneken Pis met een kroontje, Griekse zuilen, levensgrote metalen figuren en palmbomen. “Vooral mijn exotische planten zijn mijn grote trots,” zegt Chris. “Kijk daar die cactussen. Zo groot en mooi heb ik ze nog nergens in België gezien.”

Meidengroep

Naast poetsen in zijn huis en tuin heeft Chris nog een derde passie. “Ik ben een fan van het eerste uur van de Nederlandse meidengroep Luv. Ik volg hen al 44 jaar. Ik heb duizenden foto’s en verzamel alles wat over hen in “de boekskes” verschijnt. Het strafste dat ik ooit meemaakte is toen zangeres Patty Brard mij volop op mijn mond kuste tijdens een optreden. Tijdens een kerstmarkt in 2019 werd ik zelfs op het podium geroepen en voorgesteld als hun grootste Belgische fan. In mijn hobbykamer staat er zelfs een modepop met exclusieve kleren van Luv en hangen er gepersonaliseerde foto’s. Mooi afgestoft natuurlijk.”

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels