black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

TRIXXO Elsene, een voorbeeld van diversiteit
28 juni, 2021
Deel via:

Aan de Louisalaan in Brussel, dicht bij het Ter Kamerenbos ligt het kantoor van TRIXXO Elsene. Het kantoor is een jaar geleden overgenomen door TRIXXO. TRIXXO Elsene is een bijzonder kantoor. Hier werken ze namelijk met poetshulpen van 25 verschillende nationaliteiten. Het is dan ook niet zomaar dat ze hier van de Brusselse overheid het “Label van diversiteit” hebben ontvangen. “We zijn daar zijn bijzonder fier op,” klinkt het bij de medewerkers.

We worden warm ontvangen door Elisabete Da Silva. Voor we iets kunnen zeggen staat er al een kopje koffie voor ons op tafel. Rondom ons zijn enkele dames en een heer druk aan het werk. Zij beheren de activiteit van 300 poetshulpen voor 2000 klanten. In een ruimte achterin is er ook nog een collega bezig met strijkactiviteiten.

TRIXXO Elsene werd een jaar geleden overgenomen en opgenomen in de TRIXXO familie. Volgens Elisabete, die hier voor de overname ook al werkte, is de overgang heel vlot verlopen. “Natuurlijk was het in het begin wel een beetje wennen. Een uitdaging zeg maar. Maar het resultaat is wel dat het werk nu leuker is. “Voorheen wisten we weinig van het werk van onze andere collega’s, we werkten op onszelf. Dat is nu anders. We werken meer samen en iedereen weet waar de ander mee bezig is. Dat is veel prettiger werken.” Ook over de begeleiding vanuit TRIXXO is Elisabete erg tevreden.

In de gezellige centrale ontvangstruimte staat een ingekaderd document van de Brussels overheid. “Diversiteit, daar werken we mee” staat er groot op te lezen. “Hier zijn we fier op,” zegt Elisabete. “We werken hier met 25 nationaliteiten. En daardoor zijn we een voorbeeld voor veel bedrijven.”

De huishoudhulpen van TRIXXO Elsene aan het woord

“Ik kan zo genieten van de parken en de vele monumentale gebouwen”, zegt Cristina (49) afkomstig uit Angola. “Die Europese cultuur is toch wel heel bijzonder. Gelukkig leren mijn klanten waar ik ga poetsen me één en ander over de Belgische cultuur en af en toe krijg ik wat taalles. Want de taal leren is het moeilijkst. Omdat Angola een voormalige kolonie is van Portugal, spreken ze er Portugees. Terwijl mijn klanten Franstalig zijn, maar het begint al aardig wat te lukken.” Ook de Braziliaanse Keila (48) kijkt met grote ogen naar de Belgische cultuur. “Maar ook mijn klanten zijn alleraardigst. Belgen zijn wel wat gereserveerder. Jullie moeten eerst wat ontdooien (lacht). Maar de erkentelijkheid die dan volgt is gemeend. Ik was zo ontroerd toen niet alleen ik maar ook mijn kinderen met Kerstmis cadeautjes kregen van mijn klanten.”

Of de dames niet wat geheime huishoudtips uit hun land hebben. “Wij lopen in ons land nooit met schoenen in huis en dus blijven onze tapijten en vloeren veel langer proper”, zegt de vinnige Sinat (41) uit Cambodja. “Wat witte azijn in het water is perfect voor het schrobben van de vloer”, weet de Italiaanse Laetitia (41). “Doe onmiddellijk zout op de wijnvlek en dan zou mijn moeder het schoonmaken met een zelfgemaakte zeep en goed uitspoelen met warm regenwater”, leert Condor (49) uit Roemenië ons. “Voor vervelende wijnvlekken. Het citrussapje van mijn grootmoeder en dan een dagje in de zon laten hangen. (bedenkt zich) Ok, dat laatste kan hier wel eens een probleem vormen”, lacht de Colombiaanse 46-jarige Monica.

De klanten van TRIXXO Elsene zijn niet alleen inwoners van Brussel. Ook in Wallonië en in Vlaanderen sturen ze poetshulpen uit. “Het grote voordeel om te werken in een grootstad als Brussel is dat we hier heel goed openbaar vervoer is. Ik hoor van sommige collega’s elders dat het soms moeilijk is om tot bij de klanten te geraken. Dat is een probleem dat we hier nauwelijks kennen,” besluit consulente Elisabete.

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels