black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

TRIXXO geeft huishoudhulpen de langverwachte opslag
20 mei, 2022
Deel via:

Onze ‘Trots van TRIXXO’, zo noemen wij onze huishoudhulpen en dat ben je ook! Daarom geven wij jou nu alvast, als enige in de sector, de 0,4% loonopslag waar al 2 jaar over onderhandeld wordt! Jouw welzijn is voor ons het belangrijkste. Jij verdient opslag, daar zijn wij het als werkgever altijd mee eens geweest.

Voor ons was het als bedrijf zeer frustrerend om vast te stellen dat na verloop van tijd een aantal van onze werknemers en met name hun vakbondsvertegenwoordigers de indruk kregen dat wij de loonsverhoging tegenhielden. Het voorstel werd gisteren gelanceerd op de ondernemingsraad. De besluiteloze reactie van de aanwezige vakbondsvertegenwoordigers heeft ons zwaar verrast. We hadden verwacht dat een loonsverhoging op gejuich onthaald zou worden. We wachten nu af wat hun reactie is en hopen dat we op bedrijfsniveau snel tot een CAO kunnen komen.

Met deze beslissing gaan we regelrecht in tegen het standpunt van de sector, waar nog steeds over deze loonsverhoging onderhandeld wordt. Nog voor de zomervakantie ontvang jij als huishoudhulp van TRIXXO Dienstencheques jouw loonopslag.

Indien er later toch een akkoord volgt, met nog betere voorwaarden, dan passen we de betere voorwaarden toe. Als er een sectoraal akkoord wordt gesloten met enkel de 0,4 procent verhoging, dan wordt deze niet bijkomend toegepast. De beloofde opslag van 0,4 procent wordt dus verrekend in eventuele nieuwe afspraken binnen de sector.

Meer info via volgend persbericht.

Mocht je vragen hebben over deze communicatie, kan je hiervoor steeds terecht bij jouw kantoor.

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels