black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Veilig gebruik van producten voor onze huishoudhulpen
23 november, 2022
Deel via:

Om veiligheids- en gezondheidsredenen is het verboden voor huishoudhulpen om te werken met producten waar één van de volgende aanduidingen op staat.


Producten met de volgende aanduidingen zijn producten die brandbaar zijn, kunnen ontploffen of waarbij er gezondheidsschade op lange of korte termijn kan optreden. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Javel,
  • Ammoniak, 
  • Toiletontstopper, 
  • Zoutzuur en andere bijtende producten
  • White Spirit
  • Aceton of wasbenzine. 

Waar vind je deze symbolen?

ALTIJD op de verpakking! Bekijk die dan ook grondig voor gebruik. Laat de dop erop als je één van de bovenstaande symbolen ziet!

Een uitzondering is het gebruik van producten met een uitroepteken. Belangrijk hier is dat je op de verpakking kijkt welke maatregelen je moet nemen (gebruik van handschoenen of het wassen van je handen na gebruik). Enkel als je deze veiligheidsmaatregelen kan nemen, mag je het product gebruiken. 

Wat met producten die niet in de originele verpakking zitten (bijv. in een plastieken frisrankfles) of waarvan het label onleesbaar of deels of helemaal weg is? Die gebruik je sowieso niet om dat je onmogelijk zeker kan zijn over de inhoud.

Loopt het toch mis?

Loopt het toch mis, contacteer dan meteen het antigifcentrum op 070 245 245 en volg hun richtlijnen & breng het kantoor op de hoogte.

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels