black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Warme zomerdagen – Maatregelen
15 juni, 2022
Deel via:

Graag proberen we het onze huishoudhulpen zo aangenaam mogelijk te maken tijdens warme weersomstandigheden. Daarom enkele tips vanuit TRIXXO Dienstencheques.

Maatregelen bij hittedagen voor de huishoudhulpen:

  • Eerst en vooral, hydrateren. Drink voldoende water. Dus geen gesuikerde of alcoholische dranken (alcohol is verboden op het werk).
  • Neem een fles of drinkbus mee. Je kan de fles altijd vullen met kraantjeswater, lekker en goed voor het milieu.
  • Draag aangepaste kleding: lichte, ademende en loszittende kleding bij voorkeur uit katoen en bij voorkeur in lichte kleuren. Zorg er altijd voor dat je geschikt schoeisel draagt.
  • Verlucht de ruimte waar je werkt zoveel mogelijk, verse lucht doet wonderen.
  • Probeer het werken met warmte producerende toestellen zoals een strijkijzer zo veel mogelijk te beperken of ’s morgens vroeg uit te voeren.

In het kader van veilig en gezond werk is het belangrijk om met de klanten verschillende taken te bespreken die afhankelijk van de temperatuur worden uitgevoerd.

Er kan in overleg met de klant en de kantoorverantwoordelijke gekozen worden om bij de klant een uur vroeger te beginnen (bv. werken van 07:00 tot 11:00 i.p.v. 08:00 tot 12:00). Denk er wel aan: de klant moet hiermee akkoord gaan en ook de kantoorverantwoordelijke moet in dit overleg betrokken zijn.

Wij vragen aan de klanten:

  • Zelf heeft TRIXXO aan haar klanten gevraagd om bij hoge temperaturen geen vensters te wassen in de volle zon. Je kan zelf, in overleg met je klant, ervoor kiezen om dit even uit te stellen en de ramen pas te wassen als het minder warm is of als de zon niet vlak op het raam schijnt.
  • Het stofzuigen van zolders of het poetsen van veranda's probeer je best ook te verplaatsen naar een ander tijdstip: de temperatuur kan er immers behoorlijk oplopen.

    TRIXXO Nieuws

    Bekijk ook deze artikels