black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Werken in tijden van corona
03 augustus, 2020
Deel via:

Hoe werk je nu samen met je collega’s en je klanten? Heel spannend! Maar deze situatie zorgt ook voor een heel nieuwe dynamiek met wie je nu van op afstand moet samenwerken. Hoe werkt dat? We vroegen het aan een aantal medewerkers.

Renee Braam, huishoudhulp bij TRIXXO Dienstencheques Peer

Carine Mathiotte, huishoudhulp bij TRIXXO Dienstencheques Arlon

Corry Debruyne, huishoudhulp bij Home Maid

Hoe ervaar je het werken als huishoudhulp in de tijd van corona? Wat is er anders dan voordien?

Rennee: Ik ervaar het uiterst positief. Mijn klanten respecteren de genomen maatregelen en als ze het eens vergeten wijs ik ze erop en is er ook geen probleem. Wat ik erg jammer vind, en ik denk ook de klanten is dat ze onze gezichtsuitdrukkingen niet kunnen zien. Zo is het soms lastiger communiceren.

Carine: Als ik de kans had om nooit te stoppen, zou ik dat gedaan hebben omdat ik om mijn werk geef. Bovendien ben ik meteen ingegaan op het eerste voorstel van TRIXXO om op vrijwillige basis terug te starten! Eén van mijn klanten, belde me geregeld om haar te komen helpen omdat ze alleen was. Ik heb toen mijn klanten verteld en gerustgesteld over de geplande voorzorgsmaatregelen van TRIXXO. Zij waren dadelijk bereid om onder deze voorwaarden het werk te hervatten. De eerste dag was een beetje stressy door de voorzorgsmaatregelen, maar ik werd met open armen ontvangen door de klanten.

Corry: Ikzelf vind niet dat het veel verandert bij mijn gezin. De afstand die we moeten respecteren is een beetje wennen. Op de middag kan ik bijvoorbeeld niet meer mijn boterhammen opeten in het gezelschap van mijn klanten.

Welke beschermmiddelen heb je van TRIXXO gekregen? Gebruik je deze?

Renee: In de doos die ik kreeg zaten mondmaskers, wegwerphandschoenen, handdoekjes en zakdoekjes. Ik gebruik het allemaal!

Carine: De beschermkit is echt goed.Ik ben blij dat ik op deze manier door TRIXXO word geholpen.

Corry: Ik verkreeg een pakket per post. Dit was gevuld met mondmasker, handschoenen, papieren doekjes en handgeld. Het masker gebruik ik enkel wanneer nodig, de rest wordt altijd gebruikt!

Hoe heb jij jouw werk in de corona-tijd aangenamer gemaakt?

Rennee: Proberen de mensen bij het werk te betrekken. Dan bedoel ik niet dichter bij mij. Zo maak ik een soort band door ze mee te laten helpen en het afstandelijke aangenamer te maken. Bijvoorbeeld “Als ik nu eens in de ene kamer een keer die kast uitwas en jij in de ander kamer zit, dan kunnen we evenzeer wat babbelen tegen elkaar.” En dan hoor je ons roepen en lollen door het hele huis. En zo hebben we toch ons werk gedaan en het wat plezieriger gemaakt voor mezelf en voor de klant.

Carine: Het belangrijkste is de goede relatie die ik heb met mijn klanten en hun vriendelijkheid naar mij toe. Hun dankbaarheid voor mijn hulp heeft me veel geholpen en erg gemotiveerd. Ik ben positief ingesteld en ik waardeer de gebaren van de klanten en de opvolging van TRIXXO!

Corry: Het was al heel aangenaam werken bij mijn gastgezin. Veel moest ik dus niet veranderen om het aangenamer te maken!

Hoe is de band met de klanten nu jullie meer afstand van mekaar moeten houden?

Rennee: Zoals ik eerder al heb gezegd is de band goed, maar je merkt dat de klanten moeite hebben met de gezichtsuitdrukkingen die ze niet kunnen zien. Dat is jammer!

Carine: Heel goed, iedereen houdt zich aan de regels en het is al een gewoonte geworden na enkele weken.

Corry: Onze band is niet gewijzigd. Je voelt dat ze de afstand en regels respecteren. Dit is een bevestiging van appreciatie.

Vertel een leuke anekdote die je hebt meegemaakt bij klanten thuis.

Rennee: De klant riep naar mij “Het is tied veur ein sjat kaffe”, waarop ik zei dat we niet in de zelfde ruimte mochten zitten. Waarop zij de koffie van haar buiten had gezet en de mijne binnen en de venster open had gedaan. Zo konden we toch even bijbabbelen met de nodige ruimte.

Carine: Ik heb geen bijzondere anekdote maar in het algemeen vragen klanten regelmatig aan mij of alles goed is. Er is een nieuwe houding van welwillendheid, bijna tederheid naar mij toe!

Corry: Toen ik de eerste keer binnen kwam in de woning met mijn mondmasker was dat wel enorm grappig. De sfeer zat er onmiddellijk in na de lange pauze door de lockdown.

Hoe heb jij je thuis bezig gehouden?

Rennee: Ik ben vooral bezig geweest met de grote kuis van ons huis. Gelukkig ben ik zeer snel weer kunnen opstarten en ben ik uiteindelijk maar een paar weken thuis geweest.

Carine: Ik bleef niet lang thuis. Ik wilde weer aan het werk om zo min mogelijk van de wereld te worden afgesloten en omdat ik van mijn werk hou!

Corry: Onze ramen en deuren hebben een nieuw likje verf gekregen. Ook de grote schoonmaak is gedaan. Hoef ik nu niet meer te doentijdens het groot verlof, joepie!

Wat zijn je zomerplannen nu dat er meer en meer mensen een andere vorm van vakantie zoeken?

Rennee: We hebben sinds 2 jaar een boerderij gekocht en zijn deze stilaan wat naar onze hand aan het zetten. Zo is mijn vriend met het werkhuis bezig en ik vooral met de tuin en binnen. De zomervakantie gaan we gebruiken om nieuwe dakgoten te hangen en om de vensters te verven. Waar we zeker 2 weken voor nodig gaan hebben.

Carine: Ik had het groots plan om in oktober met mijn familie naar de VS te gaan. Helaas wordt het uitgesteld, maar een ontspannende tijd in de Lorraine regio met mijn familie in de zon wordt in de plaats gepland!

Corry: Er was geen reis geboekt en waren we ook niet echt van plan. We houden ons nog wat bezig met verder werken aan ons huis en zullen dan vooral genieten!

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels