black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Zo verwijder je die typische tomatenvlekken uit je kleding
07 februari, 2020
Deel via:

Tomatenvlekken zijn hardnekkig en lastig te verwijderen. Een verse tomatenvlek is veel makkelijker te verwijderen dan een oude, zorg er dus voor dat je meteen actie onderneemt. Hieronder vind je een aantal tips om tomatenvlekken uit jouw kledij te verwijderen.

 1. Onderneem snel actie. Zo voorkom je dat de vlek intrekt.
 2. Verwijder het overtollige vuil met een stukje keukenrol of de achterkant van een lepel
 3. Draai het kledingstuk binnenstebuiten en behandel de vlek met (lauw) water, zeker en vast niet met warm water, zo trekt de vlek sneller in.

Enkele behandel tips:

 • Smeer afwasmiddel op de vlek: Wrijf met cirkelvormige bewegingen over de vlek, beginnend in het midden van de vlek en naar buiten toe werkend. Kijk wel even of het afwasmiddel de stof niet beschadigt.
 • Breng citroen- of limoensap op de vlek aan of bij witte kledingstukken gebruik je beter witte azijn of waterstofperoxide. Je moet hierbij wel opletten want deze producten kunnen de stof beschadigen.
 • Gebruik een vlekkenverwijderaar.
 • Smeer tandpasta over de vlek en laat dit even intrekken. Vervolgens doe je er een beetje citroensap over.

  Na de behandeling:

  1. Was het kledingstuk in de wasmachine zoals je normaal zou doen.
  2. Indien de vlek toch nog zichtbaar is: wrijf deze dan opnieuw in met een detergent en laat het kledingstuk een half uur weken in warm water of herhaal het proces totdat de vlek niet meer zichtbaar is.

  TRIXXO Nieuws

  Bekijk ook deze artikels