black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Hoe pak je huisstofmijt aan?
09 november, 2022
Deel via:

Niets leuker dan onder een warm dekentje kruipen tijdens deze koude dagen. Door al die dekentjes is er heel wat huisstofmijt in huis. Weg ermee? Dat kan jammer genoeg niet helemaal… Je kan de kleine stofdeeltjes nauwelijks met het blote oog zien. Wat je wel kan doen is proberen ze te voorkomen. Hieronder geven wij enkele tips mee hoe je huisstofmijt uit huis kan bannen, zeker ook handig voor de mensen met allergieën.

Tip 1

De eerste en meteen ook belangrijkste tip: Verlucht je huis regelmatig, ook in de winter! Vooral de slaapkamers, liefst een halfuur ’s ochtends en ’s avonds, net voor je gaat slapen.

Tip 2

Stofzuig je tapijten regelmatig. Hierin kruipt het meeste stof, wat dus ook voor veel irritaties kan zorgen. Wij raden aan twee keer per week de matten en tapijten te stofzuigen.

Tip 3

Was je beddengoed om de 2 à 3 weken op 60°. Hierdoor heb je altijd frisse lakens! Je kan ook kiezen voor katoenen of synthetische dekens in plaats van wollen of donzen dekens, dat helpt huisstofmijt ook al te verminderen.

Tip 4

Zet de verwarming zo laag mogelijk. De beestjes houden niet van de koude en licht, hou het dus fris en donker.

Tip 5

De droogkast produceert enorm veel stof. Laat daarom de afvoerbuis van de droogkast naar buiten lopen of laat de was buiten drogen als het weer het toelaat.

Tip 6

Houd de radiotoren schoon. Er zit een hele hoop stof achter en in de radiotoren. Als je deze regelmatig zuiver maakt, creëer je een betere luchtkwaliteit en functioneren de radiotoren ook efficiënter.

Meer schoonmaaktips? Neem een kijkje op onze blog.

    TRIXXO Nieuws

    Bekijk ook deze artikels