black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Huishoudhulp Angelique fietst elke dag met de fiets naar het werk
30 mei, 2022
Deel via:

Per fiets naar je werk gaan wordt steeds populairder. Maar als je in de buurt van Verviers in Olne woont, een van de mooiste dorpen van Wallonië, dan stelt zich een probleem: heuvels en steile hellingen. Maar Angelique Geuvens maakt er geen punt van. Elke dag, jaar in jaar uit, winter en zomer, peddelt ze vrolijk op haar elektrische fiets naar haar klanten. Op het einde van elke maand heeft ze 300 kilometer op haar teller. Zo doet ze tot grote tevredenheid van iedereen haar job als huishoudhulp van TRIXXO.

Angelique Geuvens: Vroeger ging ik werken met een scooter, maar die heb ik ingeruild voor een fiets. Daarmee ben ik korter bij de natuur en daar hou ik van. Ik ben dol op fietsen. Ik fiets elke dag naar mijn werk en in het weekend maken we uitstappen op de fiets. In totaal fiets ik ongeveer 300 kilometer per maand. Sinds ik mijn elektrische fiets heb, doe ik nauwelijks nog iets te voet. Mijn fiets is mijn geluk.

Sinds wanneer fiets je zoveel?

Angelique Geuvens: Ik heb mijn elektrische fiets sinds ik 3 jaar geleden trouwde. Het was mijn huwelijkscadeau en sindsdien ben ik er niet meer van af te slaan. Ik ben er aan verslingerd.

Maar het is hier nergens vlak?

Angelique Geuvens: Nee, het is hier zeer heuvelachtig. Het is hier constant bergop en bergaf. Maar daar hou ik van. Het is net de inspanning die mij voldoening geeft. Het geeft me ook fierheid. Of het nu sneeuwt of regent of het is snikheet ik kies altijd voor de fiets.

Wat is er dan zo aantrekkelijk aan die dagelijkse fietstocht?

Angelique Geuvens: Het is niet saai, het is elke dag anders. Soms is het ’s morgens mistig, of er komt een vos voorbij of een ree, soms stop ik zelfs voor een eekhoorn en wacht ik tot hij veilig in een boom zit. Je ontdekt de natuur. Of het nu ’s morgens vroeg is of in de namiddag, je ziet de dingen telkens anders. Vanmorgen heb ik nog een mooie foto gemaakt van de zonsopgang. Kijk hier is hij. Zelfs in de winter als ik in het donker vertrek vind ik het leuk. Dan zet ik mijn fietslicht op en dan verlicht ik de hele omgeving.

Zijn er ook dagen dat het tegenzit?

Angelique Geuvens: Nee, nooit. Ik ben altijd zeer gemotiveerd. Ik vind elke dag dat ik kan gaan werken een feest. Ik zal nooit bij mijn klanten binnenkomen met een lang gezicht. Zo zit ik niet in elkaar. Ik ben tegen ziekenbriefjes, dat zal je mij niet snel zien gebruiken.

Wat vind je minder fijn aan je verplaatsingen per fiets?

Angelique Geuvens: Soms moet ik een stukje over een drukke weg rijden en de automobilisten zijn niet altijd even oplettend, ondanks het feit dat ik zeer goede verlichting heb die zelfs overdag goed zichtbaar is. Maar ik ben iemand die niet snel van de wijs te brengen is, dus ik sta mijn mannetje wel tegen de automobilisten.

Geeft het fietsen je ook gemoedsrust?

Angelique Geuvens: Zeker. De natuur heeft een grote positieve invloed op mij. Het feit dat je door het fietsen ook lichamelijke in goede conditie bent is belangrijk. Nee, dat fietsen brengt alleen maar goede dingen en geluk.

Wat vinden de klanten van hun fietsende huishoudhulp?

Angelique Geuvens: In het begin waren ze natuurlijk verwonderd. Voordien had ik een scooter en plots kwam ik met mijn fiets aanrijden. Maar mijn klanten zijn ook hoofdzakelijk natuurliefhebbers, dus dat begrepen ze wel. Meer nog: ik heb een aantal van hen meegenomen naar de fietshandel waar ik die van mij heb gekocht. En zij hebben er ook een gekocht. Dat heeft ertoe geleid dat ik nu al een paar keer een fietstocht met de TRIXXO-klanten heb georganiseerd. Ik heb dus ook een virus verspreid: het fietsvirus. We zijn een hechte familie.

Waarom ben je fier om voor TRIXXO te werken?

Angelique Geuvens: Vroeger werkte ik voor kleinere firma’s. Ik kreeg daar wat problemen en ik ben met enkele collega’s overgestapt naar TRIXXO. Dat is ons erg bevallen. We hebben heel wat voordelen we kunnen ons werk mee organiseren, er is ruimte voor vrije tijd. Ik zou met niets willen ruilen. Ik vind het fijn wat ik doe. Voor mij is het top. Ik ben ook fier dat TRIXXO zo groeit. Ik geniet er ook telkens van die reclamespots op radio en televisie. Ik hoop dat ik mijn carrière bij TRIXXO kan afsluiten. Ik voel me erg goed bij TRIXXO.

Jouw eigen elektrische fiets of scooter bij TRIXXO

Mocht het verhaal van Angelique je inspireren om zelf ook te gaan werken met je fiets of scooter, dan heeft TRIXXO voor jou een uniek aanbod.

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels