black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

TRIXXO compenseert inkomensverlies voor duizenden huishoudhulpen
27 januari, 2021
Deel via:

Een bedankje voor het harde werk, het begrip en de steun in 2020.

Als gevolg van de coronamaatregelen hebben heel wat huishoudhulpen in 2020 economische werkloosheid moeten opnemen. Daardoor hebben ze financiële nadelen ondervonden, zoals een vermindering van de eindejaar toelage. Nochtans was 2020 een jaar waarin ze onder moeilijke omstandigheden extra inspanningen hebben gedaan en veel flexibiliteit hebben getoond. Wij vinden dat onze huishoudhulpen financieel mogen beloond in plaats van gestraft worden. Vandaar dat we als werkgever aan de duizenden betrokken personeelsleden vrijwillig een compenserende consumptiecheque van 50 euro schenken.

Het coronavirus vraagt heel wat aanpassingen in ons dagelijkse leven, ook in de sector van de dienstencheques. Tijdens de eerste lockdown werden maar liefst 140.000 huishoudhulpen in ons land economisch werkloos. Na de herstart, medio 2020, moesten er heel wat extra regels worden gevolgd, wat de werkomstandigheden en het takenpakket van de huishoudhulpen niet eenvoudiger heeft gemaakt: een mondmasker dragen tijdens het bezoek aan de klant, kamers verluchten, het extra ontsmetten van de omgeving tijdens de poetsbeurt, enzovoort. De extra inspanningen vertaalden zich echter niet in een financiële verbetering. Door afzeggingen van klanten en andere redenen voor economische werkloosheid, zorgde corona voor loonverlies. Zo bedroeg de eindejaar toelage tot 40 euro netto minder dan in andere jaren.

Uit respect en waardering voor onze huishoudhulpen

“We hebben veel respect en waardering voor de inzet van onze 7.000 huishoudhulpen die in moeilijke omstandigheden de klanten hebben geholpen tijdens de coronacrisis”, zegt Luc Jeurissen, CEO van TRIXXO. “Dat ze dan ook nog loonverlies hebben geleden, vinden we niet kunnen. Vandaar dat we vrijwillig hebben beslist om het verschil in de eindejaarspremie, dat 40 euro netto bedraagt, te compenseren. We doen dat door de getroffen werknemers een consumptiecheque van 50 euro aan te bieden. Dit extraatje kunnen ze gebruiken bij lokale handelaars en horeca, maar ook in de cultuur-, sport- en vrijetijdssector. Op die manier stimuleren we ook nog de lokale economie.”

In totaliteit gaat het om duizenden werknemers, en loopt de investering van TRIXXO dus hoog op. “Niet evident in tijden dat de marges in onze sector sterk onder druk staan”, aldus Luc Jeurissen. “Maar toch willen we een sterk signaal geven in de waardering van onze medewerkers en hen met een goed gevoel het nieuwe jaar laten starten.”

Meer informatie over de consumptiecheque vind je hier.

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels